TEKST[nl][SEO/Tagline]

Plan Girls First

Plan 2


Crystal Clear gelooft in de kracht van vrouwen. Alle vrouwen. Helaas zijn niet alle vrouwen op de wereld in staat om hun eigen koers te bepalen. Daarom hebben wij samen met Plan Nederland in 2009 het Women in Control Fund opgericht. Dit fonds hielp vrouwen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan op te bouwen door het verstrekken van microkredieten.

Wij hebben van 2009 tot 2016 met veel plezier mogen samen werken met Plan Nederland en willen hen erg graag bedanken voor de prettige samenwerking.

In totaal hebben we door jullie, onze trouwe Crystal Clear drinkers, meer dan €200.000 kunnen ophalen. Het geld van het Women in Control Fund is aan twee specifieke projecten van Plan Nederland besteed:

  1. Het Wa-district in Ghana
  2. De regio Makwanpur in Nepal

Het doel van deze projecten was het bestrijden van armoede, het verbeteren van de sociaaleconomische positie van vrouwen en het duurzaam vergroten van hun toekomstmogelijkheden en die van hun gezin.

Met ons Plan Girls First project, dat zich specifiek richtte op het welzijn van jonge meisjes, hebben we de positie van meisjes in Nepal weten te versterken door ze een stem te geven in meisjesclubs. De meisjes hebben hier geleerd over hun rechten, omgangsvormen, seksualiteit, veranderingen in het lichaam en het plannen van hun toekomst. Ook kunnen vrouwen door Plan Girls First nu naar school en beschikken ze over de vaardigheden om hun eigen geld te beheren.

Zonder jullie bijdragen hadden we dit mooie bedrag nooit kunnen realiseren en deze projecten nooit kunnen uitvoeren. Hiervoor willen we jullie dan ook heel erg bedanken!

Vanaf heden is het doneren van codes helaas niet meer mogelijk. Indien je toch graag nog wat wenst te doneren, verwijzen we je graag door naar Plan Nederland, want Plan blijft zich inzetten voor rechten van meisjes wereldwijd!